Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Συνεχίζουν τα μπλόκα στα σύνορα οι σκοπιανοί καπνοπαραγωγοί

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που άρχισαν το τελευταίο διάστημα, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές του καπνού, οι καπνοπαραγωγοί της νοτιοδυτικής περιοχής της χώρας προχώρησαν στην κατάληψη του δρόμου, παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τη μεθοριακή διάβαση Μετζίλια, η οποία οδηγεί στη διάβαση της Νίκης Φλώρινας. Η κατάληψη άρχισε στη 1 το μεσημέρι. και ολοκληρώθηκε περίπου στις 10 το βράδυ.
Λόγω της κατάληψης επί εννέα ώρες σταμάτησε η διέλευση ταξιδιωτών στα σύνορα. Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκαν ουρές, αφού, σύμφωνα με αστυνομικούς της ελληνικής πλευράς, “λίγο πολύ είχε γίνει γνωστή η κατάληψη του μεθοριακού σταθμού, ενώ όσοι δεν γνώριζαν τα τεκταινόμενα και έφταναν μέχρι το τελωνείο Νίκης επέστρεφαν αντί να περιμένουν”. Να σημειωθεί ότι κάποιοι μεμονωμένοι πολίτες πέρασαν χωρίς αυτοκίνητο, αφού προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί να τους περιμένει κάποιο όχημα μετά τον χώρο της κατάληψης.   
Οι καπνοπαραγωγοί της ΠΓΔΜ τις τελευταίες ημέρες έχουν εντείνει τη διαμαρτυρία τους και ζητούν από την κυβέρνηση της χώρας να ασκήσει πιέσεις και να προβεί σε εντατικούς ελέγχους σε καπνέμπορους οι οποίοι δεν τηρούν την αρχική συμφωνία για την τιμή της αγοράς των καπνών. Πριν από λίγες ημέρες απέκλεισαν για μερικές ώρες τον μεθοριακό σταθμό στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Βουλγαρία, ενώ σχεδόν καθημερινά αποκλείουν δρόμους του εθνικού δικτύου στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.