Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ στη Δυτική Μακεδονία, με χιονοπτώσεις οι οποίες μέχρι αύριο το μεσημέρι θα είναι πολύ ισχυρές.
Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για σήμερα και αύριο. Συγκεκριμένα, αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και οι άνεμοι που θα πνέουν μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 9 Μποφόρ. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Χθες πάντως επικρατούσαν συνθήκες παγετού σε πολλούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Φλώρινα με -14 βαθμούς. Στη Βλάστη Κοζάνης η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν -12,2 βαθμοί, επίσης -10 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στην Καστοριά, -11,4 στο Νευροκόπι Δράμας, -10,8 στα Γρεβενά, -8 στην Κοζάνη, ενώ -6 βαθμούς είχε η Θεσσαλονίκη.

Σύσκεψη στη Φλώρινα
Λόγω της εμφάνισης ακραίων καιρικών συνθηκών τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Φλώρινας, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Ηλιάδης, ως υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία εντός της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κάλεσε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με θέμα την καλή λειτουργία του. Το νέο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, που έχει νέα σύνθεση κατ’ εφαρμογή του Προγράμματος «Καλλικράτης», ασχολήθηκε με τα προβλήματα που προέκυψαν εντός της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών και αποφάσισε ομόφωνα την εμπλοκή όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών λόγω των δυσμενών προβλέψεων για διατήρηση των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις ερχόμενες μέρες.

Τα σχολεία
Για αύριο Παρασκευή, στα σχολεία του δήμου Φλώρινας τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του δημάρχου. Δεν αποκλείεται ωστόσο η απόφαση αυτή να αλλάξει, ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί στην περιοχή.

1 σχόλιο:

  1. Θα προτείνω "Σχεδιο Ξενοκράτης" στην Φλώρινα των μείον δεκα και διανομή...καυσοξύλων κατ οίκο , γιατί με το πετρέλαιο θέρμανσης η οικονομική κατάσταση "δέν παλεύεται" πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.