Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Το Καρναβάλι του Ξινού Νερού

34 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη του Ξινονερίτικου Καρναβαλιού, που αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή μας. Πλήθος κόσμου το επισκέπτεται κάθε χρόνο για να διασκεδάσει και να απολαύσει τις πρωτότυπες εμπνεύσεις των καρναβαλιστών, την φιλοξενία των κατοίκων, το ξακουστό ανθρακούχο νερό και τα υπέροχα κρασιά της περιοχής.
Ο προοδευτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ξινού Νερού διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση «Καρναβάλι Ξινού Νερού». Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου, ακολουθεί ξέφρενο γλέντι την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, στις 24 Φεβρουαρίου, στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού και η γιορτή συνεχίζεται με καρναβαλικό ξεφάντωμα στην πλατεία του χωριού στις 3, 4, 5 Μαρτίου.
Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων έρχεται την Κυριακή 6 Μαρτίου με την παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, για τα οποία οι κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος σε συνεργασία με το δήμο Αμυνταίου εργάζονται πυρετωδώς εδώ και καιρό για να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τους επισκέπτες... και αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον, οι συμμετοχές θα είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κλείσουν την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού που γίνεται στην πανέμορφη τοποθεσία «Πεύκα», ένα περίπου χιλιόμετρο από το χωριό.

3 σχόλια:

  1. ...μόνο για τα καρναβάλια είμαστε στην Φλώρινα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δήμαρχος πως και έμεινε πίσω; Δεν διοργανώνει μιά γιορτούλα μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ παρέα με τον εκδότη; Καιρό έχει να εισπράξει το παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μισω τον κοτσι λιασο.i hate you kostas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.