Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση του δήμου Αμυνταίου για τις τουριστικές υποδομές του Νυμφαίου

Σε ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αμυνταίου καταγγέλλεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου που αφορά στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Αμυνταίου με τον Αστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Νυμφαίου «Η Νύμφη».
Έχοντας καθήκον να αποκαταστήσουμε την αλήθεια αρχίζουμε από τον ευφάνταστο, αλλά εξαιρετικά παραπλανητικό, τίτλο της εν λόγω ανακοίνωσης: η προγραμματική σύμβαση δεν αφορά καμία «χορηγία» στα άλογα του Νυμφαίου, ούτε και «επιχορήγηση» όπως αναφέρεται στο κείμενο. Αποτελεί μία εξειδικευμένη Προγραμματική Σύμβαση με συγκεκριμένους όρους, συγκεκριμένο σκοπό και συγκεκριμένες υποχρεώσεις του αντισυμβαλλομένου. Ο Δήμος Αμυνταίου συμβάλλεται με έναν δοκιμασμένο και σοβαρό τοπικό φορέα, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν εύρυθμα οι τουριστικές του υποδομές στο Νυμφαίο, τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην περιοχή μας.
Βεβαίως, πρέπει να επισημανθεί ότι η πρακτική της σύναψης προγραμματικής σύμβασης για τη λειτουργία των τουριστικών υποδομών του Νυμφαίου είναι επιτυχημένη και παλιότερη του διευρυμένου Δήμου Αμυνταίου, καθώς την εφάρμοζε η πρώην Κοινότητα Νυμφαίου, με τρίτο εταίρο την Τ.Ε.Δ.Κ. Φλώρινας. Προφανώς επειδή ήταν επιτυχημένη πρακτική την είχε υπερψηφίσει στις αρχές του 2010 ο σημερινός επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κος Κ. Θεοδωρίδης, ως μέλος της Τ.Ε.Δ.Κ. Φλώρινας. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης;
Σε ότι αφορά στις «παροχές… Ελβετικών Άλπεων» που αναφέρονται στην ανακοίνωση είναι σαφές ότι πρόκειται περί ακατανόητου και οφθαλμοφανούς ψεύδους, που καταρρέει αμέσως λόγω του μεγέθους των υποχρεώσεων του Αστικού Συνεταιρισμού που απορρέουν από τη σύμβαση.
Το σημείο της ανακοίνωσης όμως που πραγματικά είναι εξοργιστικό είναι η αναφορά για «ύποπτη και φαύλη διασπάθιση Δημοτικών χρημάτων». Δεν θα ακολουθήσουμε στην τακτική της κατρακύλας του δημόσιου διαλόγου με ανυπόστατες κατηγορίες! Απλώς θα επισημάνουμε ότι ο οικονομικός απολογισμός της προγραμματικής σύμβασης θα γίνει σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα κοινοποιηθεί σε όλους τους πολίτες μέσω του διαδικτυακού τόπου του Δήμου Αμυνταίου. Απόλυτη διαφάνεια, σε όλους τους τομείς, σε όλα τα έργα!
Τελειώνοντας θα θέλαμε να κάνουμε δύο επισημάνσεις στην «πολιτική άποψη» που προσπαθεί να περάσει η ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας:
Α. Για να πάψουμε να θρηνούμε για την ανεργία που καλπάζει δεν αρκούν τα κροκοδείλια δάκρυα, ούτε η λύση θα έρθει εάν σταματήσουν να λειτουργούν οι τουριστικές υποδομές του τόπου μας. Αντιθέτως, απαιτείται η συνέχιση της λειτουργίας τους και η συνεχής τους βελτίωση, προκειμένου να οδηγηθεί η περιοχή σε συνθήκες ανάπτυξης σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον. Αυτό θα κάνουμε στο Δήμο Αμυνταίου, γυρίζοντας την πλάτη στις δυνάμεις της απαξίωσης και της μιζέριας.
Β. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό για την ηγεσία της μείζονος μειοψηφίας να δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για τα Μουσεία και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, που πεισματικά κρατούσε κλειστά για μία τετραετία στον Άγιο Παντελεήμονα, το Ξινό Νερό, την Κέλλη, τις Πέτρες και το Αμύνταιο. Στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι η λειτουργία όλων των υποδομών εξυπηρέτησης των επισκεπτών, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.