Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Το ενδιαφέρον τώρα στους αντιδημάρχους

Λίγες ημέρες απομένουν πλέον μέχρι να αναλάβουν τις τύχες του τόπου οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές. Στο μεγαλύτερο δήμο του νομού, αυτόν της Φλώρινας, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πια στο ποιοι θα αναλάβουν τις θέσεις – κλειδιά για τη λειτουργία του δήμου. Με βάση τον «Καλλικράτη» οι αντιδήμαρχοι πλέον στο δήμο Φλώρινας θα είναι πέντε, ενώ ο Γιάννης Βοσκόπουλος θα κληθεί να επιλέξει και πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, αλλά και πιθανότατα προέδρους στις δημοτικές επιχειρήσεις (όπως η ΔΕΥΑΦ), εκτός κι αν τις κρατήσει για τον εαυτό του.
Για τις θέσεις των αντιδημάρχων ακούγονται πολλά και λογικά θα πρέπει να υπάρξει εκπροσώπηση όλων των εκλογικών περιφερειών. Από τις Κάτω Κλεινές φαβορί είναι ο Νίκος Αλεξιάδης, από τη Μελίτη ο Δημήτρης Λουκάς (αν και όπως ακούγεται ο ίδιος δε θέλει τη θέση οπότε αν ισχύει αυτό θα οριστεί ο Χρήστος Μπαρδάκας) και από το Πέρασμα ο Ευάγγελος Σταυρίδης.
Αν ισχύσουν αυτά, θα περισσέψουν όμως μόλις δύο θέσεις από τη Φλώρινα, τις οποίες θα διεκδικήσουν δώδεκα άτομα.  Φαβορί εδώ για τη μία θέση είναι ο Αθανάσιος Μπέλτσος και για την άλλη ο Γρηγόρης Σαπουντζής, ως οι πρώτοι σε ψήφους. Πως όμως μπορούν να μείνουν έξω η Ζέτα Ρίζου, ο Άρης Αριστείδου, ο Γιώργος Αργυρόπουλος, ο Τραϊανός Ρασάικος, ο Άκης Καραγκιοζίδης ακόμα και ο Αντώνης Σίπκας; Εκτός κι αν δεν υπάρξει αντιδήμαρχος από το Πέρασμα (όπου έχουν εκλεγεί μόλις δύο άτομα) και ανοίξει και τρίτη θέση αντιδημάρχου από τη Φλώρινα.
Από τη Φλώρινα πάντως σίγουρα θα είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και θα είναι σίγουρα ένας – μία από τους παραπάνω, εκτός κι αν ο νέος δήμαρχος κάνει την έκπληξη. Ρίζου, Καραγκιοζίδης, Σίπκας και Αριστείδου είναι από τα φαβορί.
Το βασικό ωστόσο είναι τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή και αυτά τα γνωρίζει μόνο ο Γιάννης Βοσκόπουλος. Καλό όμως θα ήταν, πρώτα απ’ όλα για τον τόπο, να ανακοινώσει τους «εκλεκτούς» του πριν καν αναλάβει το δήμο. Για πολλούς και ευνόητους λόγους, όπως η καλύτερη ενημέρωση τους, αλλά και η προετοιμασία τους για αυτή τη θέση. Εκτός βέβαια και αν αφήσει πρώτα να γίνει η εκλογή του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, φοβούμενος ενδοπαραταξιακές αντιδράσεις.

7 σχόλια:

  1. Εχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιός θα αναλάβει την ευθύνη της ΔΕΥΑΦ, γιά να μάθουμε πως ο νέος Δήμαρχος θα τηρήσει την δέσμευσή του, ότι δεν θα αλλάξει τα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης στα χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. As oristoun NEOI antidhmarxoi....
    koyrasae oi palioi ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού εκλέχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αχρήστων, τώρα θα γίνει και εσωτερική ταξινόμηση για να δούμε για άλλη μια φορά το ίδιο σκηνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκλέχθηκαν όμως και πολλά αξιόλογα στελέχη από όλους τους συνδιασμούς. Μην βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Δεν είναι όλοι άχρήστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πρέπει να δημιουργηθεί Δημοτικό Γραφείο Πολιτισμού που θα είναι αρμόδιο για την διοργάνωση όλων των ανοιχτών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως τα πανηγύρια για να περιοριστεί το φαινόμενο της προπαγάνδας από φιλοσκοπιανούς κύκλους. Άντε να δούμε τι θα κάνετε με το Θέμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται πως δεν αλλάζουμε! Ο κόσμος πλέον πρέπει να στηρίξει τη νέα δημοτική αρχή, ας γυρίσουμε επιτέλους σελίδα. Δεν χειάζεται να προδιαθέτουμε κανέναν. Οι δυσκολίες θα είναι πολλές λόγω "Καλλικράτη", αυτό το γνωρίζουμε όλοι, γιατό καλό θα είναι να βοηθήσουμε γιατί εμείς θα χάσουμε και ως άτομα και ως πόλη. Ας είναι λοιπόν απερίσπαστος ο νέος Δήμαρχος, ας του έχουμε εμπιστοσύνη για να πανε όλα καλά. Επίσης η γνώμη μου είναι ότι και οι 33 Δημοτικοί Σύμβουλοι παλιοί και νέοι είναι και αξιόλογοι και με διάθεση να προσφέρουν και να μην ξεχνάμε ότι από εμάς εκλέχθηκαν και δεν διορίστηκαν από κανέναν. ΣΤΗΡΙΞΤΕ είναι η μόνη λύση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΝΤΩΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ! ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΚΙΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!! Ο ΙΟΥΔΑΣ ΓΛΙΤΩΣΕ, ΕΜΕΙΣ; ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ; ΠΟΥΣΤΕ ΣΥΚΙΕΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΜΕΝ ΟΛΟΙ!! ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ, ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΜΠΕΛΤΣΟ,ΖΕΤΑ,ΣΙΠΚΑ Κ.ΛΠ. ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗ $ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΝΑΝ ΚΑΦΕ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ; ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ; ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΩ... ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΑΝ...ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ! ΚΙ ΑΝ ΠΗΡΑΝ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΗΛΟ (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΛΑΝΕΨΕ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΑΔΑΜ) ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΑΡΠΟΥΣ! ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ, ΟΤΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΛΟ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!!!!!!! ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ, ΠΑΩ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑ ΜΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.