Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ανακοινώθηκε το πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Η σύνθεση του πρώτου άμεσα εκλεγμένου Περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκε με την δημόσια ανακοίνωση ενώπιον του ακροατηρίου από τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Κοζάνης των μελών του, καθώς και των μελών όλων των Δημοτικών και Τοπικών συμβουλίων στους τέσσερις Δήμους του Νομού Κοζάνης.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικής Μακεδονίας είναι 51 στους οποίους περιλαμβάνονται και οι επικεφαλής ή οι αντιπεριφερειάρχες, αν βγάζει έδρα ο συνδυασμός, των επιλαχόντων συνδυασμών. Δεν είναι μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες του νικητή συνδυασμού. Πιο συγκεκριμένα:

Από τον συνδυασμό «Συμμαχία των πολιτών για την Δυτική Μακεδονία» που κέρδισε τις εκλογές με επικεφαλής τον Γιώργο Δακή, νέο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας από την 1η Ιανουαρίου, εκλέγονται:
Από την Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης οι Παναγιώτης Πλακεντάς, Αντώνης Νίκου, Γιώργος Σβώλης, Γιώργος Μαργαρίτης, Γιώργος Τσανακτσίδης, Ιωάννης Στεφανίδης, Κική Αποστολίδου, Λάζαρος Γκερεκτές, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, Παύλος Τσότσος, Στέφανος Τοπαλίδης, Βασίλης Πάτρας, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνα Μητροπούλου και Γιώργος Παπαδόπουλος.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών οι Ιωάννης Γιάτσιος, Ματθαίος Αδάμος, Μαρία Τσακνάκη και Ιωάννης Χάτσιος.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς οι Φιλαρέτη Οικονομίδου, Πασχάλης Χαρούμενος, Απόστολος Τζιώτζης, Αλέξανδρος Χατζηζήσης, Κωνσταντίνος Αποστολίδης, Φιλώτας Ταλίδης και Δημήτριος Εμμανουλίδης
Από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας οι Ιωάννης Αντωνιάδης, Βασίλειος Γιαννάκης, Χρήστος Ευαγγέλου, Ιωάννης Κιοσσές και Νικόλαος Γιώσκος.

Από τον συνδυασμό «Αρχή ζούμε μαζί» στην Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης εκλέγονται οκτώ περιφερειακοί σύμβουλοι: ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης ως επικεφαλής του συνδυασμού, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βέτα Σπόντη και οι Ελένη Μεντεσίδου – Πινίδου, Βασίλης Κούτσιανος, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Γιώργος Αδαμίδης, Νίκος Κατσαούνης και Βαγγέλης Σημανδράκος.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών εκλέγονται οι Ψευτογκάς Δημήτριος, Ιωάννης Παπαδόπουλος και Σωκράτης Κουρέλλας.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς εκλέγονται οι Απόστολος Κιοσσές και Αγλαΐα Δούφλια.
Από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας εκλέγονται οι Χρήστος Ναούμ, Νίκος Σαμαράς και Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος.

Από τον συνδυασμό «Λαϊκή συσπείρωση για την Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής τον Αντώνη Τσάκωνα εκλέγεται ο ίδιος στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Φλώρινας Μανόλης Βογιατζής. Από τον συνδυασμό «Εναλλακτική δράση για την Δυτική Μακεδονία» εκλέγεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αντώνης Κύρινας και από τον Συνδυασμό του Παύλου Αλτίνη εκλέγεται ο ίδιος, αμφότεροι στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.