Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση Σουμπάση για τις εκλογές… συμπεράσματα και ερωτήματα

Σε γραπτή δήλωση σχετικά με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών προχώρησε ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στη Φλώρινα Θόδωρος Σουμπάσης. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική τοποθέτηση, γραμμένη κατά το δοκούν και αποφεύγοντας να μιλήσει για πρόσωπα και καταστάσεις, παρά μόνο αόριστα και αντιφατικά σε πολλά σημεία.

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Ελληνικός Λαός με την ώριμη ψήφο του, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του προς τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του έδωσε την  εντολή να συνεχίσει να οδηγεί με ευθύνη τη Χώρα μακριά από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται.
Στη Φλώρινα, η διάσπαση και ο διχασμός στις τάξεις τόσο του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ όσο και τις βάσης, σε μια αναμέτρηση μάλιστα με δημοψηφισματικό χαρακτήρα για το ΠΑΣΟΚ, οδήγησε σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά στις περιφερειακές εκλογές, σε ήττα ήδη από τον πρώτο γύρο στο δήμο Φλώρινας και τελικά στην απώλεια της Περιφέρειας και των δήμων Φλώρινας και Αμύνταιου και μάλιστα  μόλις έναν χρόνο μετά την πρωτιά και τη Νίκη στις βουλευτικές εκλογές. Είναι ένα αποτέλεσμα για το οποίο ευθυνόμαστε πρωταρχικά ΟΛΑ τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (με διαφορετικό βεβαίως μερίδιο ευθύνης ο καθένας)  και για τον λόγο αυτόν πρέπει να κάνουμε σκληρή και ειλικρινή αυτοκριτική. Αναλαμβάνω στο ακέραιο το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί και θα επανέλθω πιο συγκεκριμένα στο άμεσο μέλλον, σε πρώτη φάση  στα κομματικά όργανα, εάν και όταν συγκληθούν για την αποτίμηση του αποτελέσματος. Στο σημείο πάντως που βρίσκεται η Φλώρινα και έχει φτάσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ προέχει να επουλωθούν οι πληγές και να εργαστούμε όλα τα στελέχη χωρίς προσωπικές ιδιοτελείς επιδιώξεις και χωρίς προσωπικές πικρίες για την ψυχική ενότητα της βάσης που κινδυνεύει να χαθεί οριστικά.
Σε σχέση με τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Λιάνη, δεδομένου ότι ο ίδιος τους έδωσε χαρακτήρα ‘πολιτικής διαθήκης’, είναι τουλάχιστον άκομψο να σχολιαστούν, ιδίως από έμενα για το περιεχόμενο τους. Άλλωστε, από την στιγμή που ο ίδιος νιώθει ότι με δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου συνδιαλέγεται με την ιστορία και επιθυμεί με αυτές να χαρακτηρίσει το πολιτικό αποτύπωμα της υπερεικοσαετούς θητείας του στη Φλώρινα, κάθε περαιτέρω σχόλιο περιττεύει. Θα ήθελα πάντως να επισημάνω μια –μεταξύ άλλων- ανακρίβεια: ουδέποτε δήλωσα ‘πολιτικό παιδί’ του Γιώργου Λιανη και ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είμαι ‘πολιτικό παιδί’ του. Παρά το νεαρό της ηλικίας μου, το οποίο άλλωστε  επιτρέπει και στον ίδιο να με αποκαλεί στοργικά ’παιδί’, υπήρξα οργανωμένο μέλος της μαθητικής νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, πριν καν ο ίδιος έρθει και πολιτευθεί στην Φλώρινα ως ΠΑΣΟΚ.
Κλείνοντας, απευθύνω δημόσια τα συγχαρητήριά μου στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους και στον νέο Αντιπεριφερειάρχη, με την ευχή να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις και να συμβάλλουν στην πρόοδο του τόπου μας».

Με βάση όλα τα παραπάνω προκύπτουν σαφή συμπεράσματα, αλλά και ερωτήματα προς τον κ. Σουμπάση:
Συμπέρασμα 1ο: Ο κ. Σουμπάσης άργησε χαρακτηριστικά να τοποθετηθεί και όλα δείχνουν πως οδηγήθηκε σε αυτή του τη δήλωση μετά από τα όσα ανέφερε ο βουλευτής Γιώργος Λιάνης. Καθώς και αυτός μιλούσε για «σύστημα Λιάνη» θέλησε να… απεμπλακεί από αυτό, το οποίο αν υπάρχει – κακά τα ψέματα – τον στήριξε αρχικά. Μπορεί ο ίδιος να ήταν οργανωμένος από μαθητής στο ΠΑΣΟΚ, όμως αυτό δε σημαίνει πως όταν αποφάσισε να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν ήταν «μέρος» αυτού του «συστήματος».
Συμπέρασμα 2ο: Ο κ. Σουμπάσης, μέσα από τη δήλωσή του, ουσιαστικά τοποθετείται για το τι έπραξε τη δεύτερη Κυριακή στο δήμο Φλώρινας. Γιατί όταν μιλάει για «ήττα από τον πρώτο γύρο στο δήμο Φλώρινας» τι ακριβώς εννοεί; Από τη στιγμή που η κα Μούσιου τέθηκε εκτός μάχης, ο ίδιος τα παράτησε και δε βοήθησε ούτε στο ελάχιστο τον ανεξάρτητο μεν, αλλά προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και με πολύ περισσότερα χρόνια από αυτόν κ. Ασπρίδη δε. Και αυτό αποτυπώνεται έντονα στα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής και ειδικά σε ορισμένα χωριά.
Συμπέρασμα 3ο: Ο κ. Σουμπάσης αντιλαμβάνεται πλέον ότι το κλίμα για τον ίδιο, μετά από τα όσα έγιναν στις εκλογές, είναι βαρύ. Θέλησε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι και την πρώτη Κυριακή και μετά χάθηκε. Αυτό, κάποιοι, δε του το συγχωρούν και γνωρίζει πως θα το βρει μπροστά του. Γι’ αυτό άλλωστε ζητά ενότητα. Πως όμως μπορεί αυτή να επιτευχθεί;
Ερώτημα 1ο: Όταν λέει πως αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ποιο ακριβώς είναι αυτό; Και σε τι ακριβώς ευθύνεται ο ίδιος για τα αποτελέσματα;
Ερώτημα 2ο: Γιατί δε λέει τα πράγματα με το όνομά τους (σύμφωνα πάντα με τις δικές του απόψεις), αλλά επιθυμεί να μιλήσει πίσω από κλειστές πόρτες και μόνο στα κομματικά όργανα. Σε ποια κομματικά όργανα όμως; Σε αυτά που αγνοήθηκαν παντελώς όταν εξέφραζαν την άποψη τους για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το δήμο Φλώρινας;
Ερώτημα 3ο: Ποιος ή ποιοι ευθύνονται για το ότι χάνεται η ψυχική ενότητα της βάσης του ΠΑΣΟΚ στη Φλώρινα; Γιατί αυτή η ενότητα δε χάθηκε ξαφνικά μέσα μια νύχτα. Χανόταν εβδομάδες πριν τις εκλογές και όμως και ο ίδιος (όπως και άλλοι) δε φρόντισαν να τη διατηρήσουν.

50 σχόλια:

  1. Αυτος σας εφταιξε τωρα, φερεφωνα του συστηματος Λιανη!!! Δεν σας εκατσε το γραφειο τυπου της Δημαρχιας και καθεστε και κανετε προπαγανδα στα μπλογκ...
    Ο τελευταιος που ευθυνεται για τα κακα αποτελεσματα ειναι ο Σουμπασης (Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΤΟΥ)και προς τιμην του αναλαμβανει ΚΑΙ ευθυνες. Που ανηκουν σε οσους κοψανε το ΠΑΣΟΚ στη μεση με αντάρτικα και πουληθηκαν στον αγωνα της ΠερΙφερειας για χαρη του Ασπρίδη κιαι του Ιωσηφιδη (βλ. Ναουμ - Σαμαρα). Ο Λιανης χαιρεται που ήρθε τριτο το ΠΑΣΟΚ με τη Μυσιου και ο Ασπριδης δεν μας εκανε την τιμη ουτε να ευχαριστησει για τις ψηφους που πηρε 2ο γύρο.
    Αλλα ο Σουμπασης σας φταιει εσάς και η Μουσιου και ολοι οσοι δεν ψηφιζουν Λιανη...

    Και φτανει με την προπαγανδα οτι ολοι προέρχονται απο τον Λιανη. Σε τι τον βοηθησε το σύστημα? Μηπως τον ψηφισες εσύ Ποντικε (που σιγουρα είσαι στο σύστημα) η καποιος αλλος; Μηπως ο Λιανης τον εβαλε στα ψηφοδελτια;

    Τοσο κακη εικονα εχει για τον εαυτο του αυτο το συστημα Λιανη που για να σπιλωσει καποιον λεει οτι ειναι μερος του;;

    ΕΛΕΟΣ!!!


    Υ.Γ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΜΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ Κ. ΛΙΑΝΗ ΚΑΙ ΑΣΠΡΙΔΗ; ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΙ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την αρχή της λειτουργίας του blog ζητήσαμε από όλους να είναι κόσμιοι στα σχόλια τους, αλλά δυστυχώς η νοοτροπία ορισμένων δεν τους επιτρέπει να ξεφεύγουν από τις ύβρεις και τις προσβολές, προκειμένου να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για ορισμένους που νομίζουν πως με ψέματα και ύβρεις θα επιβιώσουν. Αν κάποιος έχει επιχειρήματα ασφαλώς και είναι ελεύθερος να τα δημοσιεύσει και να υπάρξει και συζήτηση πάνω σε αυτά. Αν πάλι κάποιος νομίζει πως μπορεί να σπιλώνει ανθρώπους, να υποθέτει το οτιδήποτε τον βολεύει και να αγνοεί την ιστορία του καθενός σε αυτό τον μικρό τόπο, τότε ας επιδοθεί σε μονόλογο με τον εαυτό του. Ο διάλογος είναι για αυτούς που σέβονται τους συνομιλητές τους και προτάσσουν επιχειρήματα απέναντι στα επιχειρήματα.
    Όλα τα παραπάνω αφορούν κάποιον φίλο που πάνω στις επισημάνσεις και στα ερωτήματα που θέτουμε προς τον κ. Σουμπάση, απάντησε πριν από λίγο με εκνευρισμό, με ανοησίες και με εμπάθεια, προσπαθώντας να τον υπερασπιστεί με τον χειρότερο τρόπο. Ο κ. Σουμπάσης και ο κάθε κ. Σουμπάσης σίγουρα δε θέλει τέτοιους αυτόκλητους υπερασπιστές.
    Λυπούμαστε αλλά τέτοια σχόλια δε θα δημοσιεύονται εδώ. Αν θέλετε κάτι τέτοιο επιχειρήστε το αλλού. Επιχειρήματα υπάρχουν; Διάθεση για διάλογο; Αν ναι, τότε είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Αλλά να κατηγορείται εμάς για "φερέφωνα" και οτιδήποτε άλλο τη στιγμή που εσείς οι ίδιοι φέρεστε ως "φερέφωνα" είναι και υποκριτικό και κακόβουλο. Γνωρίζουμε πως η προσπάθεια μας ενόχλησε πάρα πολλούς και κυρίως αυτούς που δεν αντέχουν την κριτική. Αλλά δεν πειράζει. Αρκεί που οι πολλοί είναι στο πλευρό μας. Όσοι δεν το αντέχουν, ας μείνουν κλεισμένοι στο καβούκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγαπητε ποντικε καλα τα λες αλλα νομιζω κανεις ενα λαθος. Ο νεαρος Σουμπασης οχι μονο δεν απειχε την δευτερη Κυριακη αλλα αν κρινουμε εκ του αποτελεσματος (ολο το Σουμπασεικο ψηφισε Βοσκοπουλο) συμπεραινουμε οτι στηριξε τον επισημα χρησμενο απο τη Ν.Δ. Μαλλον το αγουρο μυαλουδακι του εκρινε οτι αυτο ειναι προς το συμφερον του ΠΑΣΟΚ. Η μονη του παρηγορια ειναι οτι σε αυτο το ανοσιουργημα δεν ηταν μονος του. Συνπρωταγωνιστησαν και οι αλλοι υποψηφιοι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ με πρωτη και καλυτερη τη Μουσιου (Μουσιτσα μαλλον θα πρεπει να μετονομαστει) η οποια βεβαια ειχε πουλημενη την ψυχη της πολλα χρονια πριν και οι κακες γλωσσες λενε οτι ειχε και αλλους λογους σχετικους με καποια δανεια (ειναι αραγε αναιτιος ο αιφνιδιος ερωτας Μουμουλιδη - Βοσκοπουλου;),ο ετερος μεγαλος αγωνιστης Μιχαλης Τσοτσκος που τα τελευταια χρονια εχει τρικυμια στο κρανιο και καποιοι αλλοι που νομιζω ειναι αναξιοι ακομα και να τους αναφερουμε μιας και μας εχουν συνηθισει σε καταπτυστες συμπεριφορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναλαμβάνει λέει ο κ. Σουμπάσης στο ακέραιο το μερίδιο ευθύνης που του του αναλογεί. Δηλαδή πως το αναλαμβάνει ζητώντας τώρα ενότητα όταν πριν δύο βδομάδες έδινε γραμμή για Βοσκόπουλο (απόδειξη τα αποτελέσματα του 2ου γύρου στο χωριό του). Βρε δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας όλοι αυτοί οι "γνήσιοι" Πασόκοι και άφθαρτοι σωτήρες. Θέλουν το πασόκ ενωμένο μόνο όταν εξυπηρετεί τους ίδιους. Αν δεν κερδίζουν οι ΜουσιουΣουμπασοΤσότσκηδες οι άλλοι του Πασόκ κατ αυτούς είναι λαμόγια και καθεστώς και πρέπει να τιμωρηθούν. Αν τους ενδιέφερε η ενότητα του χώρου που ...εκπροσωπούν ας το είχαν δείξει κρύβοντας την εμπάθεια και το μίσος τους για κάποιους "συντρόφους" τους. Ευχαριστούμε πολύ μα δεν θα πάρουμε. Ας αφήσουν την κομματικοφροσύνη τους για τα πρόβατα που τους πιστεύουν ακόμη. Και καιρός είναι να χάσουν τον ύπνο τους γιατί αισθάνονται πλέον την ανάσα του Σαμαρά που θα τους σβήσει από τον κομματικό τους χάρτη με τις ευλογίες υμών.Και τότε πιθανόν θα κατηγορούν και πάλι τον Λιάνη γιατί ο κόσμος θα τους έχει μαυρίσει για ακόμη μία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν θελετε να ειστε αντικειμενικοι , πρωτα δημοσιευστε το σχολιο και μετα την απαντηση σας. να κριθει και ο σχολιαστης και εσεις. ετσι κι αλλιως και οι δυο ειμαστε ανωνυμοι...
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ...ΑΝΤΕΧΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγαπητε ποντικε καλα τα λες αλλα νομιζω κανεις ενα λαθος. Ο νεαρος Σουμπασης οχι μονο δεν απειχε την δευτερη Κυριακη αλλα αν κρινουμε εκ του αποτελεσματος (ολο το Σουμπασεικο ψηφισε Βοσκοπουλο) συμπεραινουμε οτι στηριξε τον επισημα χρησμενο απο τη Ν.Δ. Μαλλον το "αγουρο" μυαλουδακι του εκρινε οτι αυτο ειναι προς το συμφερον του ΠΑΣΟΚ. Η μονη του παρηγορια ειναι οτι σε αυτο το ανοσιουργημα δεν ηταν μονος του. Συνπρωταγωνιστησαν και οι αλλοι υποψηφιοι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ με πρωτη και καλυτερη τη Μουσιου η οποια βεβαια ειχε "πουλημενη" την ψυχη της πολλα χρονια πριν και οι κακες γλωσσες λενε οτι ειχε και αλλους λογους ειναι αραγε αναιτιος ο αιφνιδιος ερωτας Μουμουλιδη - Βοσκοπουλου;). ο ετερος μεγαλος αγωνιστης Μιχαλης Τσοτσκος που τα τελευταια χρονια εχει τρικυμια στο κρανιο και καποιοι αλλοι που νομιζω ειναι αναξιοι ακομα και να τους αναφερουμε μιας και μας εχουν συνηθισει σε καταπτυστες συμπεριφορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναλαμβάνει λέει ο κ. Σουμπάσης στο ακέραιο το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Δηλαδή πως το αναλαμβάνει ζητώντας τώρα ενότητα όταν πριν δύο βδομάδες έδινε γραμμή για Βοσκόπουλο (απόδειξη τα αποτελέσματα του 2ου γύρου στο χωριό του). Βρε δεν μας αφήνουν στην ησυχία μας όλοι αυτοί οι "γνήσιοι" Πασόκοι και άφθαρτοι σωτήρες. Θέλουν το πασόκ ενωμένο μόνο όταν εξυπηρετεί τους ίδιους. Αν δεν κερδίζουν οι ΜουσιουΣουμπασοΤσότσκηδες οι άλλοι του Πασόκ κατ αυτούς είναι λαμόγια και καθεστώς και πρέπει να τιμωρηθούν. Αν τους ενδιέφερε η ενότητα του χώρου που ...εκπροσωπούν ας το είχαν δείξει κρύβοντας την εμπάθεια και το μίσος τους για κάποιους "συντρόφους" τους. Ευχαριστούμε πολύ μα δεν θα πάρουμε. Ας αφήσουν την κομματικοφροσύνη τους για τα πρόβατα που τους πιστεύουν ακόμη. Και καιρός είναι να χάσουν τον ύπνο τους γιατί αισθάνονται πλέον την ανάσα του Σαμαρά που θα τους σβήσει από τον κομματικό τους χάρτη με τις ευλογίες ημών.Και τότε πιθανόν θα κατηγορούν και πάλι τον Λιάνη γιατί ο κόσμος θα τους έχει μαυρίσει για ακόμη μία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο σχόλιο του πρώτου αναγνώστη μας (8:29:00) οφείλουμε κάποιες απαντήσεις:
    1. Μακριά από εμάς οι χαρακτηρισμοί «φερέφωνα». Μάλλον εσύ λειτουργείς ως φερέφωνο κάποιου ή και κάποιων (φαίνεται από τον εκνευρισμό σου)
    2. Μακριά από εμάς γραφεία τύπου και συναφή άγνωστα «αντικείμενα». Μήπως κρίνεις εξ ιδίων; Μάλλον, αλλά παρόλα αυτά βγάζουν απίστευτο γέλιο τα συμπεράσματα σου.
    3. Μακριά από εμάς οι χαρακτηρισμοί περί προπαγάνδας. Από πότε άραγε η αλήθεια λέγεται προπαγάνδα; Μάλλον εσύ προσπαθήσεις να προπαγανδίσεις κάνοντας το άσπρο μαύρο.
    4. Αν θέλεις να δούμε κατά πόσο ευθύνεται και ο κ. Σουμπάσης για το αποτέλεσμα, ένα παράδειγμα αρκεί για αρχή. Στη Σιταριά την πρώτη Κυριακή οι ψήφοι ήταν: Ψήφισαν 673, Βοσκόπουλος 267, Ασπρίδης 291, Μούσιου 87, Καραντζίδης 8, άκυρα – λευκά 20. Τη δεύτερη Κυριακή οι ψήφοι έγιναν – ως δια μαγείας άραγε;: ψήφισαν 596 (77 λιγότεροι), Βοσκόπουλος 330 (+63), Ασπρίδης 230 (-61), άκυρα – λευκά 36 (+16). Αυτό το παράδειγμα αρκεί, αλλά αν θέλεις μπορούμε να παραθέσουμε πολλά περισσότερα.
    5. Ποιες είναι ακριβώς οι ευθύνες που αναλαμβάνει; Γιατί στο κείμενο του δεν αναφέρονται πουθενά. Ωραία τα μεγάλα και κοινότυπα λόγια, αλλά πολύ ξύλινος λόγος βρε αδερφέ. Συγκεκριμένες ευθύνες θα μάθουμε;
    6. Μήπως είναι λιγάκι αντιφατικό, από τη μια να είναι ο μόνος που έχει στηρίξει ΠΑΣΟΚ παντού και από την άλλη να έχει και ευθύνες για τις ήττες;
    7. Το αν είμαι εγώ στο σύστημα ή όχι άσε να το κρίνουν οι πολλοί. Όπως κρίνουν και εσένα και διαπιστώνουν πως εσύ, ναι, είσαι στο σύστημα. Όχι φυσικά σε αυτό που κατηγορείς, αλλά σε ένα άλλο το οποίο εδώ και καιρό έχει δημιουργηθεί στη Φλώρινα. Ξέρεις εσύ.
    8. Τέλος, μια μικρή συμβουλή. Είναι κακός σύμβουλος ο εκνευρισμός και η εμπάθεια στην πολιτική. Ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στις εκλογες το ΠΑΣΟΚ εγινε μπαχαλο. Το οτι στελεχη του ΠΑΣΟΚ αφησαν τον Ασπριδη στην τυχη του δευτερη Κυριακη και καποιοι αλλοι στηριξαν σιωπηρα τον Βοσκο ειναι ξεκαθαρο. Αλλα ευθυνες εχουν ολοι. Κια πρεπει να τις αναλαβουν. Ακομα και το ιδιο το ΠΑΣΟΚ εχει ευθυνες. ..
    Και ισως και ο ιδιος ο Αιμιλιος που παραηταν σιγουρος για το αποτελεσμα και εχασε (και απο τους) δικους του (οχι τους πασοκους, τους δικους του).
    Το παραδειγμα ας πουμε απο Σιταρια που αναφερεις εχει πολλες αναγνωσεις. Για μενα η αναγνωση ειναι διαφορετικη: Βλεπω μια αποχη (το πιο πιθανο να προερχεται τα ψιλα [μολις 87]της Μουσιου). Και βλεπω και μια μετακινιση Ασπριδη προς Βοσκοπουλο, ενα καθαρο συν πλην 30. Καποιο αλλο πουλημα πρεπει να εγινε εκει και οσο ψαχνομαστε με τους αλλους που δεν περιμεναμε και τιποτα (Μουσιου, Τσοτσκο, Σουμπάση) χανουμε την ουσια και αυτους που πραγματικα πουλησαν τον αγωνα. Γνωμη μου παντα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...και συνεχίζω με τη γνώμη μου:
    Συνεχίστε να του κάνετε τέτοια διαφήμιση του Σουμπάση και θα τον βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας. Αν μάλιστα αυτοί που τρέχατε πίσω από έναν πολιτικό του μεγέθους ενός Λιάνη πάτε πίσω από ανύπαρκτους τύπου Σαμαρά, σας βλέπω να τον λούζεστε.
    Εμένα σαν πολίτη δεν με ενδιαφέρουν τα προσωπικά των στελεχών. Θέλω μια σοβαρή διάδοχη κατάσταση στο Λιάνη. Να συνεχίσει τα καλά και να εξαλείψει τα άσχημα της θητείας του.
    Με Σαμαρά θα γελάει το παρδαλό κατσίκι και ταυτόχρονα θα μας κλαίνε οι ρέγγες.
    Δεν θέλει εμπάθεια, γιατί η εμπάθεια μας έφαγε και στις δημοτικές. Αν πήγαινε το έργο στο πιο χαλαρό ούτε η Μούσιου με τον ξάδερφό της από΄το χωριό του Ασλάκωφ θα στήριζε Βοσκο, ούτε ο Σουμπάσης θα αδιαφορούσε για τον Αιμίλιο και ίσως να είχαμε σήμερα έναν άξιο Δήμαρχο.
    Αν πάλι μείνουμε στις πικρίες...
    Τα έγραψα αυτά επειδή κατάλαβα ότι τουλάχιστον ένας σχολιαστής έγραφε σαν στέλεχος του Λιάνη... Αν είστε λίγο μάγκες θα τα βρείτε μαζί του. Καλή εί΄ναι η συνεννόήση. Καλή για το ΠΑΣΟκ, για τη Φλώρινα. Άνοιγμα έκανε προς όλους, ακόμα και με τη δήλωση που σχολιάζετε. Εγώ έτσι το είδα
    Γνώμη μου πάντα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aγαπητέ ποντικέ η ανάλυση των ψήφων της Σιταριάς που έκανες μάλλον δείχνει το αντίθετο από αυτό που θέλεις να αποδείξεις, και αυτό σε κάνει ευάλωτο σε κριτική τύπου "φερέφωνο". Τι μας λενε οι ψήφοι; Αντιγράφω από σένα:

    Στη Σιταριά την πρώτη Κυριακή οι ψήφοι ήταν: Ψήφισαν 673, Βοσκόπουλος 267, Ασπρίδης 291, Μούσιου 87, Καραντζίδης 8, άκυρα – λευκά 20. Τη δεύτερη Κυριακή οι ψήφοι έγιναν – ως δια μαγείας άραγε;: ψήφισαν 596 (77 λιγότεροι), Βοσκόπουλος 330 (+63), Ασπρίδης 230 (-61), άκυρα – λευκά 36 (+16). Αυτό το παράδειγμα αρκεί, αλλά αν θέλεις μπορούμε να παραθέσουμε πολλά περισσότερα.

    Τι αρκεί δηλαδή αυτό το παράδειγμα;
    Τι μας λένε οι παραπάνω αριθμοί;

    Ότι ο Ασπρίσης έχασε την 2η Κυριακή 61 ψήφους και ο Βοσκόπουλος κέρδισε 63!!! Αυτό πως το επηρέασε ο Σουμπάσης; Πείθοντας τους ψηφοφόρους του Ασπρίδη να μην το ψηφίσουν;

    Αστειότητες

    Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι ψήφοι της Μούσιου πήγαν στην αποχή (77 λιγότεροι ψηφοφόροι) και επισης επειδή δεν έχεις ιδέα προφανώς

    Οι ψήφοι της 1ης Κυριακής ειδικά στην Σιταρια (το χωριό του Τσακμάκη μην ξεχνάς) έκριναν το τοπικό συμβούλιο και εκεί παιχτηκε το παιχνίδι. Ψηφοφόροι λοιπόν της ΝΔ και του Βοσκόπουλου πειστηκαν να ψηφίσουν Ασπρίδη για να βγεί ο "πρόεδρος" και μετά αποδεσμεύτηκαν. Πως πείστηκαν αυτοί; χμμμμμμ αν είσαι ενημερωμένος θα ξέρεις ότι τα φακελάκια με τα ψηφοδέλτια ήταν πιο βαριά απ' ότι συνήθως...ασέ που και τα πουλάκια στο βουνό δεν έχουν κλαρί να σταθούν

    Ο νοων νοείτω και ελπίζω να δημοσιεύσεις το σχόλιο μου.

    Ο Σιταριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ φίλε, η κριτική δεν είναι διαφήμιση, άσχετα αν εσύ θέλεις έτσι να την παρουσιάζεις. Από ‘κει και πέρα οι απόψεις είναι σεβαστές και γι’ αυτό ακριβώς δημοσιεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δέν λέω τόσο για τον ποντικό που έκανε την κριτική του. Για τους άλλους που σχολίασαν και μιλούν πιο σκληρά από όσο πρέπει φίλε. Και που μίλησαν για ευλογία. Εκτίθενται.
    Αν χτυπάς κάποιον περισσότερο από όσο πρέπει τελικά τον ανεβάζεις. Εσύ είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ «ανώνυμε Σιταριωτή»,
    η εμπάθεια, η ειρωνεία και το στυλάκι του τύπου «εγώ τα ξέρω όλα» με τα οποία απαντάς, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθείς να υπερασπιστείς τον Σουμπάση, μάλλον καθιστούν εσένα ως «φερέφωνο» του. Από ‘κει και πέρα η ανάλυση που επιχειρείς να κάνεις, είναι η ανάλυση που βολεύει εσένα και όσους θέλεις να υπερασπιστείς. Γιατί – επειδή τα ξέρεις όλα – θα γνωρίζεις πως η γραμμή για τη δεύτερη Κυριακή ήταν «Βοσκόπουλος» και όπου δεν έπιανε ήταν «άκυρο – λευκό». Το αν έφυγαν ψηφοφόροι του Ασπρίδη προς τον Βοσκόπουλο είναι μια άλλη ιστορία και μια άλλη κουβέντα. Συν το ότι η διαφορά τους από το +26 του Ασπρίδη έγινε +100 για τον Βοσκόπουλο. Αλλά είπαμε πως αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
    Όμως στο αν ο Σουμπάσης στήριξε Ασπρίδη τη δεύτερη Κυριακή είναι ένα θέμα που «καίει» και όπως φαίνεται φοβάσαι να το αγγίξεις. Γιατί οι 77 που δε ψήφισαν τη δεύτερη Κυριακή συν τα 16 παραπάνω άκυρα - λευκά, δείχνουν αυτό ακριβώς που λέμε. Και μη μου πεις πως εσύ που τα ξέρεις όλα, δε γνωρίζεις ποιοι είναι αυτοί οι 103; Η Φλώρινα και η Σιταριά τους ξέρουν. Με ποιον λοιπόν τρόπο στήριξε ο Σουμπάσης. Με την αντιστροφή της πρωτιάς ή με τη γραμμή «μη ψηφίζετε»; Εσύ τι λες; Βοήθησε τελικά ή όχι; Και αν ναι, πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ωραίο πάντως στην όλη υπόθεση αγαπητέ φίλε (2.44) είναι άλλο. Όσοι μιλούσαν και μιλούν για "σύστημα Λιάνη", προσπαθούν να δημιουργήσουν τον τελευταίο καιρό "σύστημα Σουμπάση", "σύστημα Μούσιου", "σύστημα Τσότσκου" και πάει λέγοντας. Αρκεί να φτιαχτεί ένα "σύστημα" που θα τα χωρέσει μέσα. Γιατί αυτό που διαπιστώνεται είναι πως δεν τους έχει πειράξει τόσο το ότι υπάρχει - σύμφωνα με αυτούς - το "σύστημα Λιάνη", αλλά το ότι οι ίδιοι δεν είναι μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάντως οι 103 είναι περισσότεροι από τους 87 της Μούσιου.
    Και δεν ξέρεις τι πόλωση υπήρχε στην Σιταριά, όπου ανεξάρτητα τι ελεγε ο καθένας δεν γυρνούσε κανένας από εκείνους που ψήφισαν Μούσιου στον Ασπρίδη. Κανένας. Για προσωπικά και εσωτερικά θέματα του χωβριού που έχουν σχέση με τα πρόσωπα. Αν κατάφερε ο Σουμπάσης να τους στείλει στο λευκό και την αποχή, αυτό ήταν προς το συμφέρον του Ασπρίδη, γιατί άυτοί ήταν αρχικά σούμπιτοι για Βοσκόπουλο.

    Εγώ αναρωτιέμαι πάντως, αντί όλοι οι Ασπριδικοί να τα ρίχνουν σε άλλους, έψαξαν να βρουν πώς τους έφυγαν ψήφοι τη δεύτυερη κΥΡΙΑΚΉ (και όχι μόνον στη Σιταριά - το φαινόμενο ήταν γενικό). Μην τα ρίχνουν όλα σε άλλους. Κάποια πουλήματα έφαγαν και αυτοί, κάποια λάθη έκαναν και αυτοί. Τέτοια πουλήματα εκ των έσω έγιναν και στη Σιταρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προφανώς δεν έπιασες το νόημα του σχολίου μου.

    Εγώ δεν αναφέρομαι στο τι κάνει ο Σουμπάσης και αν έπρεπε να στηρίξει Ασπρίδη (που για 'μένα καλά έκανε και δεν τον στήριξε γιατί προσωπικά θέλω να απαλαγει ο τόπος από τον τόπο από τον Λιανισμό).

    Εγώ αναφέρομαι στο τελείως λάθος συμπέρασμα που βγάζεις στον σχολιασμό σου για το αποτέλεσμα της Σιταριάς που δείχνει καθαρά ότι το σχόλιο ήταν εμπαθές μια και τα νούμερα δείχνουν καθαρά τι ακριβώς έγινε.

    Το γράφω για να σε διορθώσω και να κρατήσω την αξιοπιστία των λεγομένων σε αυτό το μπλόγκ σε υψηλό επίπεδο.

    Αυτό με κάνει φερέφωνο; όπως θες, οι αναγνώστες θα κρίνουν



    Εγώ θα ήθελα να θέσω ένα άλλο θέμα: Εσύ που υποστηρίζεις ότι όλοι έπρεπε να ψηφίσουμε Αιμίλιο και είμαστε κατάπτυστοι που δεν το κάναμε μπορείς να μας πεις με επιχειρήματα τι χάσαμε; Γιατι ο Ασπρίδης ήταν ο ιδανικός δήμαρχος;


    Ο σιταριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στις εκλογές πάντα όλοι κάνουν λάθη. Αυτό που εμείς τονίσαμε σχολιάζοντας τη δήλωση Σουμπάση ήταν στο πως ακριβώς βοήθησε. Και κυρίως στο αν τελικά βοήθησε τότε γιατί λέει πως αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Ποιο είναι τελικά αυτό; Τι έκανε ώστε να έχει ευθύνες, αν όντως στήριξε;
    Σίγουρα, όσοι έζησαν τα πράγματα εκ των έσω ξέρουν περισσότερα. Εμείς, απλά ερωτήματα θέτουμε και περιμένουμε απαντήσεις από τους πρωταγωνιστές. Αυτό και τίποτα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ μου φίλε και πάλι προδώθηκες από το θυμό σου. Διάβασες πουθενά να λέω πως έπρεπε όλοι να ψηφίσουν Ασπρίδη και όσοι δεν το έκαναν είναι κατάπτυστοι; Σου απαντώ εγώ: όχι, γιατί δεν υπάρχει πουθενά κάτι τέτοιο γραμμένο. Πως βγάζεις λοιπόν αυτό το συμπέρασμα; Ποιος λειτουργεί τώρα ως φερέφωνο; Εγώ ή εσύ; Δικαίωμα του καθενός είναι να ψηφίζει και να στηρίζει όποιον θέλει. Αφού όμως εσύ ο ίδιος λες πως δεν ψήφισες Ασπρίδη (άρα ψήφισες Βοσκόπουλο είτε έμεσσα είτε άμεσα), μπορείς να μας πεις με επιχειρήματα τι κέρδισες; Γιατί τον θεωρείς ιδανικό δήμαρχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η εξουσία είναι γλυκιά Ποντικέ μας ....
    Κάποιοι ήταν στο σύστημα και φύγανε (βλ. Μούσιου). Άλλοι ήταν κόντρα και μετά ψιλομπήκανε και μετά την κάνανε (Τσότσκος) και άλλοι δεν ήταν ποτέ μέσα χωρίς όμως να είναι σκληρά απέναντι και να τους προσδιορίζει ο αντιλιανισμός (Σουμπάσης). Και αυτό είναι σημαντικό.
    Μετά ένα σύστημα σαν του Λιάνη χρειάζεται και εξουσία για να γίνει, κακά τα ψέμματα. Αυτοί τι σύστημα να κάνουν; Ο Τσότσκος τώρα τι σύστημα έχει;

    Άλλο είναι το ζήτημα. Ό,τι έγινε έγινε και ο Λιάνης δηλώνει ότι δεν ξανακατεβαίνει. Οι άνθρωποί του, σαν πιο εμπειροι από όλους για μένα αντί να κοντράρονται ας έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Γιατί αν βρεθεί κανένα μπλοκ απέναντί τους σε εκλογές από Μούσιου - Σουμπάση - Τσότσκο - Θεοδωρίδη και αυτοί πάνε με τον απολίτικο και 'λίγο' Σαμαρά θα φάνε τα μούτρα τους. Και άντε και τον έβγαλαν τον γιατρό. Αυτός στη Αθήνα θα θέλει χάρτη και στην Βουλή και το ΠΑΣΟΚ θα είναι μούγγα στην στρούγκα, ενώ ο άλλος κεντάει.
    Καλύτερα να τα βρουν με κάποιον τύπου Σουμπάση, να υπάρχει και συνέχεια. Κάτι καινούριο χωρίς να είναι κακέκτυπο του παλιού (Σαμαράς) ούτε για να ισοπεδώσει το παλιό (Μούσιου κλπ.).

    Νέος Λιάνης δεν θα υπάρξει έτσι κι αλλιώς. Ούτε στα καλά ούτε στα άσχημα. Να υπάρχει αξιοπρεπής εκπροσώπηση όμως, για να βγουν όλοι κερδισμένοι ;).
    Τα έχω πει και κατ' ιδίαν σε κάποιους, αλλά δεν το καταλαβαίνουν.

    Μετά υπάρχει και η πικρία για τις εκλογές. Αλλά και εδώ κάποιοι κάνουν λάθος και ζημιά στον εαυτό τους. Δεν έβλεπαν τι κλίμα υπήρχε με το συνδυασμό της Μούσιου; Ποιος Σουμπάσης και ποιος Παπανδρέου και ποιος Ραγκούσης να τους μιλήσει; Το ότι δεν έκανε τίποτα κόντρα στον Ασπρίδη και αυτό υπέρ του Ασπρίδη ήταν. Γιατί όλος ο συνδυασμός ήθελε το κεφάλι του Αιμίλιου και των άλλων.

    Έγραψα πολλά. Και τα έγραψα για να βοηθήσω να γίνει ψύχραιμη αποτίμιση και των προσώπων και των αποτελεσμάτων. Και αυτό το 'σύστημα' να μην παρασυρθεί από το θυμικό κάποιων. Να κοιτάξουν σοβαρά και τους εαυτούς τους και τη Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. (ο μακροσκελής προηγούμενος)
    Για να δεις ότι έχω δίκιο, δες Ποντικέ και όλοι το σχόλιο του 'σιταριώτη'. Βλέπεις το κλίμα που σου λέω? Δεν μαζευόταν αυτό το πράγμα σε 5 μέρες από κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό είδα φίλε μου. Κατά τ' άλλα, άλλοι είναι τα φερέφωνα. Δεν πειράζει όμως. Καλό είναι για όλους να εκτονώνονται, έστω και μέσα από το blog, έστω και αν χρησιμοποιούν λέξεις και εκφράσεις που θα διαπιστώσουν πολύ σύντομα ότι δεν θα έπρεπε να τις απευθύνουν σε μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για μένα Ποντικέ όπως έστρωσαν όλοι οι υποψήφιοι έτσι κοιμήθηκαν. Αν τρώγεται το μισό ΠΑΣΟΚ με ο άλλο ΠΑΣΟΚ πρώτο γύρο, μετά πώς θα πάνε αγκαλιά δεύτερη Κυριακή; Ενώ ο Βοσκός έκανε ανενόχλητος τη δουλίτσα του και βγήκε. Και όποιος και να πήγαιμνε από τους άλλους δεύτερο γύρο θα έχανε. Και μετά θα έριχνε τις ευθύνες τους σ εκείνον που έμεινε απ' έξω για 'πούλημα'. Αυτό γίνεται και τώρα.

    Απλά, εσύ καλά σχολιάζεις, καλά λες την άποψή σου, καλή ή κακή, δίκαιη ή άδικη, αλλά θέλει προσοχή. Δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν φταίνε όλοι το ίδιο. Η νικη έχει πολλούς πατέρες και η ήττα είναι πάντα ορφανή λένε... και τώρα αν πάμε να κάνουμε πατέρα της ήττας τον Σουμπάση ή ακόμα και τη Μούσιου ή τον Τσότσκο (καλά αυτός - φανερά Βοσκό, αλλά τέλος πάντων).

    Άλλο παράδειγμα η Μελίτη (γιατί τζάμπα κολάνε όλοι στη Σιταριά εκεί άλλο έργο παίχτηκε): όταν παίζεις σκληρά σαν Ασπρίδης με τον τρόπο σου το θέμα του Ασλάκωφ, έχεις μεγάλα κέρδη ιδίοως στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο όμως το χωριό σου λέει 'δεν μπορεί να μας λένε όλους αυτονομιστές' και θα σε μαυρίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΕΥΚΟ Ο Θ. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!
    ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ.
    ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΣΠΡΙΔΗ ΝΑ ΠΩ ΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ (ΣΤΟΝ ΡΑΣΑΪΚΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ) ΟΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ (ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΟΥΣΙΟΥ) ΚΑΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν συνεχιστει λιγο ακομα ο διαλογος στο μπλογκ, ο Σουμπασακος θα αρχισει να ενηλικιωνεται, αλλα φοβαμαι οτι το πουλακι πεταξε και εχει χασει ηδη το τραινο.Δυστυχως δεν μας δυνονται πολλες φορες οι ευκαιριες και αυτος οταν του δοθηκαν τις κλωτσησε μη καταφερνοντας να καμουφλαριστει και εξωτερικευσε ολο το κακο χαρακτηρα του. Οτι και να λεει τωρα ο κοσμος τον εχει καταλαβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απο που προκυπτει οτι ο Ασπριδης επαιξε και μαλιστα σκληρα με το'αυτονομιστικο'; Το μονο βεβαιο ειναι οτι επαιξαν και οφεληθηκαν απο αυτο και η "Μουσιτσα" και ο "Βοσκος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε ποντικέ. Συμφωνώ εν μέρει με το σχόλιο του Σιταριώτη για τα αποτελέσματα της Σιταριάς. Έχω όμως να κάνω τις εξής επισημάνσεις. Στο πρώτο γύρο στη Σιταριά παρόλο τον αγώνα που έκανε ο Σουμπάσης από σπίτι σε σπίτι τπέρ της Μούσιου κάποιοι από το σόϊ τον έγραψαν (φάνηκε από το αποτέλεσμα) γιατί ήθελαν να εκλέξουν το δικό τους παιδί για πρόεδρο και το κατάφεραν. Στο δεύτερο γύρο έκαναν το κέφι και του άλλου δικού τους παιδιού του Θεόδωρου και φυσιολογικά για να κάνουν και αυτουνού το κέφι ψήφισαν Βοσκόπουλο. Ως προς την αποχή που επικαλείται ό φίλος Σιταριώτης γνωρίζει και ας μην το παραδέχεται ότι από τους ψηφοφόρους του 1ου γύρου της Μούσιου μόνον 2 δεν πήγαν να ψηφίσουν στο 2ο γύρο και τους γνωρίζει καλά η Σιταριά. Η αποχή οφείλεται σε ετεροδημότες που πάντα στον 2ο γύρο δεν έχουν τους συγγενικούς λόγους να ταλαιπωρηθούν ξανά.
    Και δεν πιστεύω φίλε ποντικέ ότι ασχολήθηκες με τον Θόδωρο επειδή σε αρέσει να του τα ρίχνεις. Οι δηλώσεις του είναι αυτές που τσίγκλισαν πολλούς να γράψουν στο μπλογκ σου και περισσότερο η υποκριτική ανάληψη των ευθυνών που του αναλογούν και η επίκληση σήμερα της ενότητας του χώρου. Και κλείνοντας μήπως θα μπορούσε ο φίλος Σιταρώτης να μας αναλύσει με την αντικειμενικότητα που τον διακρίνει πως πήρε ο Σαμαράς τόσους πολλούς σταυρούς στη Σιταριά.
    Ένας γαμπρός Σιταριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα τρωκτικά σαν εσένα γνωστέ Ποντικέ, που έχεις υπηρετήσει πολλούς κομματικούς χώρους και κινείσαι από τα μικροσυμφέροντά σου, θα τρέξουν πρώτα και καλύτερα στα πόδια του Σουμπάση όταν γίνει βουλευτής Φλώρινας. Η σαπίλα του Λιανικού συστήματος αρχίζει να γίνεται ενοχλητική και δύσοσμη ακόμη και στα πιο πιστά λιανοπαίδια (εσύ ποντικούλη είσαι πολύ νέος στο σύστημα κι έχεις χάσει τα καλύτερα δυστυχώς!). Ο στόχος σας να ανδείξετε το νέο αστέρι της βουλής κ. Ασπρίδη δεν πέτυχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κι εσείς βρε παιδιά, πού τον θυμηθήκατε τον Σαμαρά, τον υποταχτικό του Ναούμ; Αυτός είναι μόνο για σύμβουλος. Τίποτε παραπάνω. Αυτός και ο βοηθός του Πανίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ μας φίλε (6.20)
    Μην κρίνεις τους πάντες με βάση τον εαυτό σου και τις πράξεις σου. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να προσφέρεις απίστευτο γέλιο και να διασύρεσαι στα μάτια όλων. Το αν εσύ λειτουργείς ως υποτακτικός κάποιων με βάση τα δικά σου μικροσυμφέροντα, αυτό δεν μας κάνει ίδιους. Λίγη περισσότερη προσοχή και ευγένεια σε όσα γράφεις δε θα έβλαπτε. Εκτός κι αν δε μπορείς. Το σχόλιο σου δημοσιεύεται μόνο και μόνο για να καταλάβεις πως και την κριτική αντέχουμε, αλλά και δε λειτουργούμε σαν εσένα. Αν πάντως θέλεις να συνεχίσεις να γράφεις σε αυτό τον τόνο, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε άλλους «φίλους» σου. Αν από την άλλη θέλεις να φιλοξενούνται εδώ οι απόψεις σου, θα πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τους άλλους. Όσο για το «γνωστέ ποντικέ», εάν μπορείς να αποδείξεις κάτι, τότε κάντο. Έχεις το θάρρος; Μπορείς; Ή πετάς λάσπη στον αέρα και όπου πάει; Ιδού η Ρόδος αγαπητέ… ειδάλλως θα είσαι απλά ένας υβριστής συκοφάντης. Μπορείς να είσαι κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερα σε όλη την παρέα!Σαν απλός πολίτης του τοπου αυτού έχω ένα να σας πω:Το ποιος έδωσε γραμμή για την 2η Κυριακή ακούστηκε,φάνηκε,επαλήθευτηκε.Ο κύριος Σουμπάσης που αισθάνεται ότι ήταν κύριος σε όλη του την πολιτικη του πορεία,θα ήταν πρέπων να μαζευτεί στην φωλιά του και να μαζεψει και όλα του τα τσιράκια που υποτίθεται ήταν πλαι του όλο αυτό το καιρό.Το ΠΑΣΟΚ μαυρισε απο κάτι τετοιους τυπους οπως και σαν τον φίλο "σιταριώτης"¨.Καλό θα ήταν να κάνουν μια αξιολόγηση του εαυτου τους και μετα να μιλούν!Ψήφισα,και σαν μιλώ ανοιχτά,ΑΣΠΡΙΔΗ!Για έναν και μόνο λόγο οτι γνωρίζοντας την πορεία του στα πολιτικα δρωμενα είχε και θα έχει τα κότσια και την υπεθυνότητα να στηρίξει τον τοπο μου!(αυτό που λείπει σε όλους όσους υποστήριξαν κάτι αλλο)
    Κυριε Σουμπάση έχετε πολυ δρόμο μπροστά σας για να μιλάτε για ευθύνες και υποστήριξη του κομματος ΠΑΣΟΚ!
    Κύριε Ασπρίδη με το καλο και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τελικά πρεπει η Μούσιου και ο Σουμπάσης να έχουν πολύ μεγάλη δυναμη: κατάφεραν να πείσουν όλους τους ψηφοφόρους που την 1η κυριακή ψήφισαν Μούσιου (5000 δεν πήρε πανω-κάτω η Μούσιου;) είτε τη 2η κυρικακή να ψηφίσουν Βοσκόπουλο (+300) είτε άκυρο/λευκό (+700) είτε να απέχουν (+4000). Να έχουν όμως τέτοιο έλεγχο γίνεται; Να ελέγχουν, ΑΠΟΛΥΤΑ, 5000 σταυρούς και να μην μπορουν να πείσουν άλλους 900 ώστε να περάσει η Μούσιου 2ο γύρο;

    Ή τεράστια δυναμη και απόλυτο έλεγχο των ψηφοφόρων τους έχουν,
    ή Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    και μάλλον αυτό πλήρωσε ο Ασπρίδης: ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μα καλά φίλοι αφού βλέπω αναφερθήκατε στα ονόματα του τοπικού ΠΑΣΟΚ που πουλήθηκαν στον Βοσκόπουλο κάντε το σωστά τουλάχιστον ξεκινώντας από τους στρατηγούς Μούσιου - Τσότσκος - Σουμπάσης τους λοχαγούς Νικολαΐδης (πανάθεμα τον όπου βρομιά μέσα αυτός, δήθεν αριστερή πρωτοβουλία και κουραφέξαλα) – Σαχινίδης – Πετκάνης και τέλος τους απλούς στρατιώτες που έτρεξαν βέβαια περισσότερο από όλους για να επιτευχθεί ο στόχος τα Μουρατιδάκια ο Αρβανιτάκης ο Δέδες ο Τσαμαδός ο Λάζαρος Σουμπάσης κτλπ. Ά ξέχασα και το φρούτο τον Χριστιανόπουλο (έβαλε και αυτός το χεράκι του σε αυτό το μεγάλο παζάρι). Τουλάχιστον να μάθει ο κόσμος ποια είναι τα στελέχη που όχι μόνο του ζητάνε την ψήφο αλλά κυκλοφορούν περήφανα στον δήμο μετά απο τέτοιο ξεπούλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το μεγαλείο του ΠΑΣΟΚ (τοπικού, αλλά παντού έτσι είναι) μας έχει κατασυγκινήσει! Ιστορίες με Μουσίτσες, Παίδες, Συστήματα (Λιάνη), Άσπρους κλπ... Όλοι γνωρίζουν ότι ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα, αλλά πόσο να φάτε πια (όλοι σας) "σύντροφοι"; Πόσο;
    Αναμενόμενο είναι να γίνει χαμός τώρα που φεύγει ο παλιός και σπρώχνονται οι νέοι για να βάλουν το χέρι στο μέλι... Ο λαός όμως ξυπνάει και αλίμονο σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πω πω, με έχετε εντυπωσιάσει όλοι...Κάποιοι εδώ ξέρουν τι ψήφισε ο καθένας μας με ακρίβεια χιλιοστού, κάποιοι εδώ έχουν μετρητή ΠΑΣΟΚ-ότητας πάλι με ακρίβεια και μετράνε τους Λιανο-Μουσιο-Σουμπάση-Ασπριδο-Ναούμηδες.

    Το θέμα είναι ρε παίδες ότι ο τόπος μας είναι μικρός και λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε τα πράγματα. Το κακό είναι ότι μέσα από ενα ανώνυμο μπλόγκ ο Ποντικός γράφει κρίνει, σχολιάζει, εμφανέστατα υπέρ του Λιάνη και του "συστήματος" όπως πολύ σωστά λέτε. Και κυρίως καταφέρεται εναντίον του Σουμπάση μια και είναι προφανώς ο μόνος αντίπαλος του "συστήματος"

    Μετά προφανώς μπαίνει ο Σουμπάσης ή κάποιος δικός του και γράφει κάτι αντίθετο κι έτσι με παιδιαρίσματα το συγκεκριμένο μπλόγκ δεν έχει ιχνος αντικειμενικότητας.

    Ίσως γιατι δεν έχετε καταλάβει ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί τόσο πολύ τους πολιτικούς μας, ότι γελάμε με τα αστεία επιχειρήματά τους και ότι αν δεν ξεφύγουμε από την μιζέρια του ρουσφετιού, του κυκλώματος, της συμμορίας και της λαμογιάς που χωρίς αμφιβολία τόσο ο Λιάνης όσο και ο Βοσκόπουλος εξέθρεψαν τόσο εξώφθαλμα.
    Και επειδή είναι εξώφθαλμο το ξέρουμε όλοι αλλά ο κόσμος μας πλέον έχει μάθει ότι κοντά στο μεγαλύτερο λαμόγιο θα έχει καλύτερη τύχη γιατί ίσως φάω κι αυτός ένα ξεροκόμματο. Γι αυτό τον πολύ κόσμο της Φλώρινας δεν τον νοιάζει το μέλλον του τόπου αλλά το προσωπικό του βραχυπρόθεσμο μέλλον, αν θα τσιμπίσει δηλαδή ένα χαρτζιλικάκι από την εξουσία που θα φάει με χρυσά κουτάλια.


    Όπότε αγαπητέ ποντικέ θα σε διαβάζουμε ως φερέφωνο του Λιάνη και δεν μπορείς να μας πείσεις για το αντίθετο. Καλό πάντως είναι να συνεχίσεις να υπάρχεις για να ακούμε και τις εκ των έσω σκέψεις των πολιτικών αρχόντων του τόπου.

    Αναμένουμε αντίστοιχα μπλόγκ και από τον Σουμπάση άντε και τον Βοσκόπουλο (αν και αυτός παίζει μόνος και δεν το χριεάζεται ακόμα) για να ανταλλάσετε μεταξύ σας ειρωνικά σχόλια και "ευαίσθητα" δεδομένα και να αποκαλύπτετε το μέγεθος της σαπίλας των πολιτικών μας.

    Υ.Γ. Την επόμενη φορά στις εκλογές, αν μας πεις ποιός είσαι θα σε φωνάξω μαζί μου στην κάλπη για να μην χάσεις τον ακριβές μέτρημα των ψήφων. Και μετά με το πασοκόμετρο θα με μετρήσεις.

    Ααααααααααααααααααχ έρμε τόπε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ φίλε, μάλλον έχεις χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Αντιπαρέρχομαι το ειρωνικό υφάκι σου (φαίνεται πως είναι το μόνο που διαθέτεις, μαζί φυσικά με την... εξυπνάδα που πουλάς) και σου επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς. Για πες μας εσύ αγαπητέ, πόσα χαρτζιλικάκια έχεις τσιμπήσει και με πόσα χρυσά κουτάλια έχεις φάει και μπορείς και κρίνεις τους άλλους; Μήπως εσύ, δε λειτουργείς ως φερέφωνο αυτή τη στιγμή; Γιατί δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζεις σε αυτό το μικρό τόπο που ζούμε, το blog που έχει στήσει προπαγάνδα υπέρ Σουμπάση και Μούσιου εδώ και κάτι μήνες; Και εσύ αυτό άλλωστε κάνεις αυτή τη στιγμή. Προπαγάνδα υπέρ του Σουμπάση. Και το κάνεις εμφανέστατα χωρίς να μπορείς να κρυφτείς. Μήπως ανήκεις και εσύ στην ομάδα του συγκεκριμένου blog και ντρέπεσαι να μας το πεις; Ξέρω ότι θα απαντήσεις, αν απαντήσεις, πως όχι. Αλλά νομίζεις πως σε πιστεύει κανείς; Κατά τη γνώμη σου δηλαδή θα είμασταν αντικειμενικοί μόνο εάν πουλούσαμε εκδούλευση και στήναμε προπαγάνδα υπέρ του Σουμπάση, όπως κάνουν άλλοι, προφανώς φίλοι σου; Και το αν αυτό το blog θα υπάρχει δεν εξαρτάται από τη δική σου γνώμη, αλλά από τη γνώμη των πολλών. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, για πες μας εσύ δίπλα σε ποιο "λαμόγιο" εχεις τοποθετήσει τον εαυτό σου; Όχι και ότι είναι δύσκολο να σε καταλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΥΓ: απαντώντας στο δικό σου υστερόγραφο, θα ήταν καλό να μας πεις και εσύ το όνομα σου, για να δει και ο κόσμος πόσο "αντικειμενικά" γράφεις και ότι δεν ανήκεις σε κανένα σύστημα. Αυτό ο έρμος τόπος τελικά που επικαλείσαι υποφέρει από ανθρώπους με τη δική σου "αντικειμενικότητα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΜΕ ΠΙΚΡΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΦΛΩΡΙΝΑ. ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΑΝΗ! ΟΜΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΤΕ, ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΑΓΚΩΣΕΙΣ, ΣΚΥΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΣ!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΥΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΕΤΕ...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΙΔΗ, ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ!!!!!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ!!! ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ -ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ- ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΑΞΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!!!! ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ... ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΥΛΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ... ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ρε μπας και σας έχει στησει ο Σουμπασης να του κανετε αβαντα, ρε παιδια;;
    Εγώ μπλογκ αντιλιανικά έχω δει, αλλά τέτοια προβολή δεν έχω δει να κανετε σε συγκεκριμενο πολιτικό πρόσωπο μέσω της κοντρας.
    Μετά τον ίδιο το Λιάνη που του επιτεθηκε προσωπικά κανατε και αυτά τα δημοσιεύματα και επιβεβαιώνεται οτι είναι ο μοναδικος νεος πόλος στα πολιτικά πραγματα εκτός λιανικων.
    Ασε και τις εντυπώσεις που κερδίζει με τα άπειρα σχολια σε μια δημοσίευση γι αυτον...
    Ρε μπας και είναι και τόσο καλός και έχει τέτοια δύναμη τελικά; Γιατι για να υπαρχει τέτοιο μενος εναντιον του κάγτι υπάρχει...
    Και το αλλο; που το βάζεις; που κάθεται και σας απαντάει, ανεβαζοντας την αξιοπιστια σας και ανταποδίδοντας την αβαντα; Μαλλον πρεπει να σας στειλει και κανα τσεκ για τη διαφήμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Απλά μας έδωσε την αφορμή να τον σχολιάσουμε με τα όσα είπε... Το αν έχει δύναμη κρίνεται και θα κριθεί μόνο από τις εκλογές... Μη νομίζεις πάντως πως θα ασχολούμαστε μονίμως με τον συγκεκριμένο ή με οποιονδήποτε άλλον... Όποιος είναι στην επικαιρότητα θα ακούγεται και το όνομα του και θα σχολιάζεται... Και φυσικά δεν υπάρχει θέμα αβάντας, ούτε και θέμα ανταπόδοσης! Πάντως έχει μεγάλη πλάκα αυτό που γίνεται. Πολλοί μας "κατηγορούν" ότι αβαντάρουμε τον Λιάνη και το σύστημα του και τώρα εσύ ότι αβαντάρουμε τον Σουμπάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αστα αυτά Ποντικέ! Πέσαν οι μάσκες! Ή ο γραμματέας του Λιάνη είσαι ή ο ίδιος ο Σουμπάσης! Δεν δικαιολογείται αλλιώς να έχεις τόση συμμετοχή και να κάνεις τόσα σχόλια στα θέματα που αφορούν τον Σουμπάση. Και τόσα άλλα να τα αφήνεις ασχολίαστα. Άσε που ξεκίνησες το Blog "ύποπτη" χρονικά περίοδο,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Λάθος μάσκες ψάχνεις αγαπητέ μου! Σχόλια δικά μου γίνονται, όπως μπορείς να προσέξεις πολύ ξεκάθαρα, μόνο σε ότι αφορά εμένα τον ίδιο. Τα υπόλοιπα είναι σχόλια αναγνωστών και μόνο. Μη ψάχνεις λοιπόν φαντάσματα παντού και συνεχώς. Εκτός και αν κρίνεις εξ ιδίων... οπότε πίστευε αυτό που θέλεις! Ο κόσμος μπορεί να κρίνει και εμένα και εσένα! Και να καταλάβει τι προσπαθείς να πετύχεις και να υπερασπιστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. BRAVO THEODORE. GIA SENA SFAZONTAI EXTHROI KAI FILOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΝΟΜΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΒΗΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΕΤΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΟΥ ΠΟΝΤΙΚΕ

    ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΣΟΥΜΠΑΣΗ

    Α, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ

    ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΙΔΗ, ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ!!!!!!!

    ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΥΤΕ ΗΘΟΣ

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ

    ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ 15ΑΡΑΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δυστυχώς αγαπητέ μου αποκαλύφθηκαν οι προσθέσεις σου. Πάρε το 15αράκι σου και δε χρειάζεται να μας διαβάζεις... αυτό άλλωστε δεν επιθυμούσες; 15αράκια στη τσέπη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Για τον προηγούμενο αναγνώστη: τι σε κάνει να πιστεύεις ότι χάσαμε τη ψυχραιμία μας; Επειδή απαντάμε σε όσους μας βρίζουν (παρόλα αυτά δημοσιεύουμε τα σχόλια τους) και προσπαθούν να μας απαξιώνουν εξυπηρετώντας καθαρά και μόνο προσωπικά οφέλη (όπως καλή ώρα εσύ); Το blog αυτό παραμένει ένα ανοιχτό βήμα για όσους έχουν να καταθέσουν προτάσεις, απόψεις και σχόλια. Και γιατί άραγε θα πρέπει να αβαντάρουμε οπωσδήποτε κάποιον; Επειδή κάποιοι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν, θα πρέπει να το κάνουμε και εμείς; Και στο φινάλε, επί της ουσίας των όσων γράφουμε και ρωτάμε γιατί δεν απαντά και δε σχολιάζει κανείς; Μήπως γιατί τελικά οι αλήθειες πονάνε και κάποιοι ψάχνουν άλλοθι με το να κατηγορούν τον καθένα που τις λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΥΓ: Και επειδή και εσύ μάλλον ανήκεις στους "ξερόλες" που ξαφνικά εμφανίστηκαν σαν σμήνη στον τόπο μας, θα μας πεις και εμάς ποιος είναι ο ρόλος μας; Να ξέρουμε τουλάχιστον ποιους εξυπηρετούμε! Μήπως είναι οι ίδιοι με αυτούς που εξυπηρετείς εσύ και ξέχασαν να στο πουν και φοβάσαι μήπως χάσεις τα 15αράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ... εγω σχολισμο δικό σου Ποντικέ μόνο στις δηλωσεις του Σουμπαση και της Μουσιου βλέπω. Και μιλάω για σχολιασμό στην πρωτη σελιδα, οχι για απαντήσεις σε σχολια αναγνωστων. Οπότε για πες μας που ακριβως σε αφορουν εσενα τον ιδιο αυτα που λενε ο σουμπασης και η μουσιου? γιατι οι δηλωσεις του Λιανη, του Ναούμ και του Ασπριδη παρατιθενται χωρις σχολιασμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για διάβασε λίγο καλύτερα... γιατί μάλλον διαβάζεις επιλεκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Αιμίλιος έχει 76 σχόλια για τις δηλώσεις του;
    Σημαίνει τίποτα αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.