Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο βιολογικός καθαρισμός και η αποχέτευση του δήμου Αετού στο ΕΣΠΑ

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος υπόγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Βιολογικοί Καθαρισμοί – Δίκτυα Αποχέτευσης Δήμου Αετού» στον άξονα 8 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013» από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), προϋπολογισμού €5.388.000,00.
Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν 5 εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Αετού: Ασπρογείων, Σκλήθρου, Αετού (Αετός & Αγραπιδιά), Βαλτόνερου (Βαλτόνερο & Λιμνοχώρι) και Πεδινό. Επίσης, θα κατασκευαστεί το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης στο τοπικό διαμέρισμα Βαλτόνερου συνολικού μήκους 6.372,00 m και το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης μέχρι τον Βιολογικό Καθαρισμό συνολικού μήκους 1.080,00 m. Ακόμη θα κατασκευαστεί το εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Λιμνοχωρίου μέχρι τον Βιολογικό Καθαρισμό συνολικού μήκους 3.648,00 m.
Με το παραπάνω έργο βελτιώνεται δραστικά το περιβάλλον της περιοχής και κατά συνέπεια η ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφού πλέον θα πάψουν να διατίθενται σε φυσικούς αποδέκτες ή βόθρους τα λύματα των οικισμών που μολύνουν υπόγεια νερά και υπεδάφη. Ταυτόχρονα, επιταχύνεται η υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) του οποίου η απορροφητικότητά την τριετία 2007 – 2009 δεν ήταν αξιοσημείωτη.

3 σχόλια:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.