Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η ύδρευση του Νυμφαίου στο Ε.Σ.Π.Α.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κίρκος υπόγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Κατασκευή Δεξαμενής Ύδρευσης – Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Κοινότητας Νυμφαίου» στον άξονα 8 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» και στη Θεματική Προτεραιότητα 45 «Διαχείριση και διανομή ύδατος (πόσιμο νερό)», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013» από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. (Ε.Σ.Π.Α.), προϋπολογισμού €474.420,17.
Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν δεξαμενή αποθήκευσης και διάθεσης πόσιμου νερού χωρητικότητας 356 m3 δίπλα στην κεντρική δεξαμενή του οικισμού που θα την τροφοδοτεί, θα τοποθετηθούν συστήματα αυτοματισμού ως προς τον έλεγχο της στάθμης και επεξεργασίας του νερού και θα αντικατασταθεί δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 1.060,00 m περίπου.
Με το παραπάνω έργο βελτιώνεται δραστικά η ποιότητα και η ποσότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού που λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας και των υδροβόρων τουριστικών επιχειρήσεων, δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες. Επίσης, αντικαθίσταται το υπάρχον δίκτυο που είναι παλιό και με αμιαντοσωλήνες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται διαρροές. Ταυτόχρονα, επιταχύνεται η υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) του οποίου η απορροφητικότητά την τριετία 2007 – 2009 δεν ήταν αξιοσημείωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.