Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Το "Ουράνιο Τόξο" για τις εκλογές... Θα απαντήσει κανείς;

Επειδή κάποιοι έκαναν λόγο για παραπληροφόρηση και κάποιοι άλλοι το απέδωσαν σε… φαντάσματα, ιδού αυτούσιο το δελτίο τύπου του «Ουρανίου Τόξου» σχετικά με τον απολογισμό των αυτοδιοικητικών εκλογών και με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου (έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ο.Τ.):
«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε δύο γύρους 7 και 14 Νοεμβρίου 2010 ο πραγματικός νικητής από την κάλπη αναδείχθηκε κυρίως το κόμμα της «αποχής». Δεν είναι τυχαίο ότι αντικατοπτρίζεται η «αδυναμία» ενεργής συμμετοχής στα πολιτικά πράγματα μεγάλου τμήματος των πολιτών της χώρας μας.
Οι «θριαμβολογίες» κομματικών ηγεσιών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, επαναλαμβάνουν την μεταφορά-συνέχεια των στείρων κομματικών αντιπαραθέσεων κατά την προεκλογική περίοδο, στο μετα-εκλογικό πολιτικό τοπίο μετά τα αποτελέσματα. Είναι φυσική συνέχεια μιας κατάστασης χώρας και κοινωνίας σε πολιτικό «κώμα» λόγο της πολιτικής ρουσφετολογικής «διαπαιδαγώγησης» διαχρονικά, της απαρχής της σοβαρής οικονομικής κρίσης και της ελλιπέστατης ενημέρωσης, συζήτησης, διαλόγου σχετικά με τον νέο νόμο «Καλλικράτης».
Επίσης νίκησε η «αποχή» γιατί δεν υπήρχε σχεδόν κατά κανόνα η εναλλακτική πολιτική πρόταση, με ανεξάρτητες λίστες υποψηφίων μακριά από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σχετικά με αυτοδιοικητικές ανεξάρτητες λογικές τόσο από την κεντρική εξουσία τόσο και από την κομματική κηδεμόνευση, αλλά κυρίως γιατί συμμετείχαν λίστες υποψηφίων καθεστωτικών κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Συνήθως οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα και για αυτό δεν είναι τυχαίο ότι στους δύο μεγάλους Δήμους της χώρας, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, «επιβραβεύθηκαν» οι υποψήφιοι Γ. Καμίνης και Ι. Μπουτάρης που εξέπεμπαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, από την μία περισσότερο ανεξάρτητες λογικές-θέσεις από τα καθεστωτικά κοινοβουλευτικά κόμματα και από την άλλη κυρίως λόγου της θετικής πολιτικής σκέψης και πρακτικής των δύο υποψηφίων τα προηγούμενα χρόνια.
Η Ε.Ε.Σ.-Ουράνιο δεν συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως κόμμα με δικές του λίστες, αλλά προσπάθησε στα πλαίσια που περιγράφονται στο προεκλογική πολιτική ανακοίνωση στις 26.10.2010* να καλέσει τα μέλη και τους συμπαθούντες του κόμματος να «…ψηφίζουν άτομα-προσωπικότητες που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε λίστα υποψηφίων με βάση τα κριτήρια που καθορίζει η πολιτική ιδεολογία-στάση του Τόξου όλα αυτά τα χρόνια… Υπό αυτά τα πλαίσια από την μία είναι σημαντική η ηθική ακεραιότητα οποιουδήποτε υποψηφίου για να ψηφισθεί και να συμμετέχει στα κοινά. Από την άλλη δε βασική προϋπόθεση για να ψηφισθεί υποψήφιος είναι η ιδεολογική δημόσια τοποθέτηση υποψηφίου για τα δικαιώματα των εθνικά Μακεδόνων σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο στην Ελλάδα».
Εκτός από την επιβράβευση-εκλογή αρκετών υποψηφίων που εκλέχθηκαν στην βόρεια Ελλάδα στις μειονοτικές περιοχές που συμπαθούν την Ε.Ε.Σ.-Ουράνιο Τόξο συμμετέχοντας σε διάφορες λίστες, η εκλογή ως Πρόεδρου του προβεβλημένου στελέχους της ηγεσίας του κόμματος Αναστασιάδη Παναγιώτη -Pande Ashlakov στο Κοινοτικό διαμέρισμα Μελίτη-Voshtarani με τον μεγαλύτερο πληθυσμό αμέσως μετά τις πόλεις Φλώρινα-Lerin, Αμύνταιο-Sorovich του νομού Φλώρινας-Lerin, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά το Τόξο στα πολιτικά πράγματα στην περιοχή γιατί... «...γενικά θεωρούμε ότι η εθνική χειραφέτηση των πολιτών με μακεδονική εθνική συνείδηση δίνει την δυνατότητα για ακόμη καλύτερη-χρήσιμη συμμετοχή οποιουδήποτε πολίτη στα κοινά σε αυτοδιοικητικές πολιτικές».*
Λοιπόν, θα απαντήσει κανείς;

5 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΛΓΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΑΡΑ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ " ΜΠΕΓΑΙ ΓΚΡΤΣΕ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΘΑΝΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να απαντήσει η κα Όλγα και οι συνεργάτες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να πει που απο τισ πολιτικεσ φιλοδοξιες δεν εβλεπε μπροστα της να τα αποτελεσματα
    http://papagr.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την μια κατηγορείτε τα κόματα και από την άλλη κυνηγούσατε τον Ασπρίδη που ήταν ανεξάρτητος και παρέμεινε μέχρι το τέλος πιστός στις αρχές του. Ο λόγος; Εμφανέστατος!!!!!! Εκμεταλλευτήκατε τον Λιάνη, τον γλύψατε, τον καραγλύψατε, και τώρα που δήλωσε ότι θα αποχωρήσει, αρχίσατε να νιώθετε και πάλι "άνδρες"! και βρήκατε και μια "γυναικούλα" να κρυφτείτε πίσω της και εκτονώσατε όλο σας το μίσος και το κόμπλεξ πολλών ετών!! Στις εκλογές της 14ης Νοέμβρη δεν έχασε ο Ασπρίδης. Έχασε η Φλώρινα έναν ΑΞΙΟ και ΙΚΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!! Αλλά τι σας νιάζει η Φλώρινα; Ο ίδιος ο λαός πουα παρασύρθηκε από εσάς, ο ίδιος ο λαός θα σας καταδικάσει... δεν θα πάει πολύς καιρός, η πόλη είναι μικρή και όλοι ξέρουμε ο ένας τον ποιον του άλλου... κρυφθτείτε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.